Астрологичен анализ за тримесечие:

Ингресия на Слънцето в Козирог на 21 декември 2021 г.

Още една календарна година вече е почти към края си. Определено не беше лека за повечето хора, но времената напоследък са много предизвикателни за всички ни. И ако направим равносметка и теглим чертата в края на годината, поредният глобален апокалипсис ни се е разминал, независимо че медиите и социалните мрежи ни наводняват със страховити статистики и тонове негативна информация. Наред с това отминаващата година за немалко от нас може да е била един малък апокалипсис, защото макар и светът да продължава да живее в режим на оцеляване и не се е сринал из основи, за някои хора техният малък личен свят може да е претърпял редица метаморфози, за други – дори може да се е разпаднал на парченца след загуба на близки и да ги е изправил пред изпитания. Въпреки всичко надеждата крепи човека в трудни времена, а българският етнос през вековете се е доказал като народ, който стоически понася житейски изпитания. Най-накрая имаме съставено функциониращо правителство, което още преди съставянето си бе подложено на остри критики, но и това е част от психологията на един народ. Да се надяваме, че скептицизмът на българина и ниският вот на доверие ще ги мотивират да работят по-ефективно и да започнат постепенно да въвеждат необходимите реформи, които да са в полза на цялото общество, а не да облагодетелстват тесен кръг от избрани елити.

 

Традиционно сезонната ингресия очертава тенденциите през предстоящото тримесечие. Зимното слънцестоене бележи началото на астрономическата зима, а пролетното равноденствие – началото на новата астрологична година (не календарна). В мунданната астрология сезонните ингресии, тоест преминаването на Слънцето през четирите кардинални точки в проекция върху еклиптиката, се използват като техника за прогнозиране заедно с други мунданни карти. Нека да видим какви обещания дава следващото тримесечие.

 

В една от предишните ни публикации сме писали за последната лунация – пълнолунието на 19 декември, което се случва непосредствено преди сезонния ингрес. Тази лунация също маркира тенденциите през предстоящото тримесечие и в нея има указания за по-нестабилен развой.

 

Слънцето преминава в зодиакалния знак Козирог в 17:59 ч. на 21 декември.

В картата на ингресията изгрява знакът Рак на Асцендента, при което и Луната попада в същия знак. Това предполага доста променливо тримесечие, като в рамките на този времеви период на фокус ще излязат потребностите на обикновения човек. Тоест в случая може да се говори за по-нестабилно положение на българския народ, който напоследък се чувства притеснен от някои материални дефицити. Хубавото в случая е, че тази ингресия има силен управител – Луната, която няма аспекти с планети злосторници от септенера. Луната обаче се намира в терми на Сатурн, който освен това е часови управител на картата. В хороскопа на ингресията той не заема силна позиция, но е малефик извън секта, и с оглед на домовата му позиция в по-глобален план, като цяло за държавата, може да се усеща недостиг на привлечени средства. През последните години има недобър инвестиционен климат в страната и тази тенденция не е от вчера, за което говори позицията и фазата на Венера в ингресията. Последният аспект на Луната преди ингреса е бил опозиция с Венера, която непосредствено преди това е минала в ретрограден ход. Това бележи една забавяща тенденция в икономическото развитие, след продължила поне няколко години рецесия отново имаме спад.

 

От гледна точка на държавното управление може да се каже, че на този етап, тоест в рамките на предстоящото тримесечие, има по-скоро указания за неяснота, като повече се залага на комуникация с външни стратегически партньори, от чиито решения държавата е силно зависима.

 

Юпитер, който управлява знака на Медиум Цели в ингресията, засега не дава указания, в тази си фаза, за кардинални реформи, които да доведат до качествена промяна. В края на декември той сменя знак и минава в собствена обител, но постепенно отива към скриване в лъчите на Слънцето. Затова засега трудно може да се говори за прозрачност в държавното управление. Едва след края на първото тримесечие на 2022 година Юпитер ще мине отново в своята видима фаза. Домовата му позиция в картата на ингресията също говори за мерки и действия, които нямат дългосрочна визия за развитие и по-скоро целят да компенсират някакви минали дефицити, което е само временно решение и не води до дългосрочни ефекти. Управление върху 10ти дом в картата има и Венера. Но и нейната фаза не дава указания за качествено ново начало в рамките на предстоящото тримесечие. Така че по-скоро сегашното правителство, каквито мерки и да предприеме, все още се намира на етап, на който му се налага да нанася корекции, чиято цел е постепенно да се преобразува статуквото, което има дълга предистория и солиден фундамент. И в момента нито една от планетите, които имат отношение към държавното управление, не се намира във фаза, която да говори за обновление и ефективни реформи. Такива предпоставки евентуално може да има в рамките на следващата астрологична година (след пролетната ингресия на Слънцето в Овен), когато и трите външни планети ще бъдат в източна фаза. На този етап обаче трудно може да се говори за качествена промяна в модела на управление, независимо от изявленията на новата власт в медиите и при комуникация с електората. В момента все още може да се говори за сблъсък с резултатите от минали действия. В тази насока има нужда от по-сериозни корективни мерки, но не на принципа ”стани, да седна аз”.

 

От гледна точка на обикновения човек теми, свързани с поминъка, здравето, комфорта и материалното положение, ще бъдат водещи в рамките на предстоящото тримесечие. За жалост на този етап все още липсва синхрон между действията на властта и потребностите на гласоподавателите. В това отношение интересите не се срещат и хората могат да останат разочаровани. Въпреки това в рамките на предстоящото студено тримесечие българинът има добър потенциал за оцеляване, независимо от външните обстоятелства и хрумванията на властта. И в трудни моменти хората ще черпят сили и кураж, като заложат на по-дълбока духовна и емоционална връзка със семейството, близките и рода. В този смисъл има изгледи да бъдат една идея по-сплотени, след като осъзнаят кои са истински важните неща. От своя страна, в комуникацията между народа и властимащите в рамките на предстоящото тримесечие се задава сериозна криза. Но предпоставки за това вече са били създадени, оттук нататък могат да се усетят последиците, след като се дават обещания, които засега не могат да бъдат изпълнени поради редица обективни причини и конюнктурни особености.

 

Ако трябва да обобщим написаното, очертава се едно по-нестабилно тримесечие, без радикални реформи, които да доведат до промяна в материалния стандарт на българина, в което водеща роля ще имат силата на духа, съпричастността, грижата за ближния и подкрепата в отношенията между хората. Може би звучи утопично, защото тук сме свикнали всеки да е в режим на самостоятелно оцеляване, всеки да се спасява поединично. В рамките на тази сезонна карта народът е представен по-силно от своите управници, затова новата власт ще трябва доста да се постарае, ако иска да спечели доверие през своя мандат. Не е изключено някои от предприетите мерки да не срещнат одобрение сред народа. В близките три месеца може да се очаква по-слаб рейтинг на популярност на новия кабинет.

 

Приключва една година, белязана с хаос и нестабилност в политическия живот на страната. Все още, и повечето мунданни карти досега го показваха, влиянието на старите структури е доминиращо. И при тази астрологична обстановка ефектите, създадени в миналото, няма как да се изчистят от раз. За това е нужно време. Да се надяваме, че повече условия за качествени промени в социален план ще има в картата на следващата сезонна ингресия през пролетта

Сподели: