Гуидо Бонати

Ще ви запознаем с още един известен астролог – Гуидо Бонати. Живял е в Италия през 13 век, преподавал в университета в Болоня, към края на живота си се оттегля в град Форли, където пише своя масивен труд, посветен на всички дялове на астрологията. Практиката му основно е била свързана с хорарната астрология, като негови клиенти са били както духовни лица, така и владетели.

Ще ви представим и един казус, разгледан от Гуидо Бонати, когато един аристократ го пита дали ще има битки между две армии.

„Погледнах Асцендента и видях, че управителят на Асцендента беше Юпитер. Управителят на 7 дом беше Меркурий. Като Юпитер беше във 2-ри дом и в знак на своята дебилитация и слаб, което показваше, че питащият няма много сили да води война, но тъй като беше във втори дом, все пак му даваше шансове. След това погледнах Луната, която беше в Овен и без курс, което също показваше, че питащият е отслабен. Обърнах внимание и на Меркурий, който макар и в своя знак, беше изгорен, падащ от ъгъл, което даваше показания, че отсрещната страна също нямаше да търси битка. Така и отсъдих и така и стана – битка не се състоя, а двете страни седяха в своите лагери.

 

Това е пример за силата на традиционната астрология – ясно и конкретно се отговаря на въпроса и се решава проблемът на питащия.

Сподели: