Новолуние в Лъв 28 юли 2022

На 28 юли около 20:55 часа местно време предстои точният съвпад на светилата – фаза новолуние в Лъв. В проекция върху еклиптиката новолунието ще бъде в 6ия градус на зодиакалния знак Лъв. В тази публикация ще разгледаме накратко какви ще са основните тенденции през предстоящия лунен месец.

 

Асцендентът на лунацията е Водолей, при което Сатурн се намира в първи дом на картата в същия знак. А самата фаза (точният съвпад на светилата) се случва непосредствено по залез, като съвпадът се намира на 3 градуса под линията на западния хоризонт. 

 

Както бяхме писали и в предишни наши публикации, непосредствено след новолуние в Лъв Юпитер тръгва в ретрограден ход. Сега вече е в стационарна фаза и не се движи, което е указание за отслабване на неговите ефекти. Първият аспект на Луната ще бъде тригон с Юпитер, но неговият ефект няма да е чак толкова силно изявен поради фазата му и позицията в един от неефективните домове. Ако се разгледа като мунданна карта, Юпитер има отношение към държавното управление, парламента и към държавния бюджет. Тази негова фаза бележи стагнация и период, в който може да има спад по редица финансови показатели. Засега трудно биха се реализирали очакванията за подобряване на благосъстоянието на народа, докато инфлацията върви със стабилно темпо.

 

Следващите аспекти на Луната ще бъдат с Марс, който в момента участва в напрегната конфигурация и през първата десетдневка на август ще заформи точна квадратура със Сатурн. След аспекта с Марс Луната се среща с Меркурий в съвпад. Тази конфигурация на Луната с двете планети създава предпоставки за публични скандали и по-остри изявления в медиите. До края на първата десетдневка на август бъдете по-внимателни и по пътищата, при шофиране.

 

Меркурий в момента все още се намира в лъчите на Слънцето и заедно с невидима Луна в напрегната конфигурация с Марс и Сатурн създава предпоставки за публични изявления, които носят манипулативен характер и имат за цел да заблудят или объркат целевата аудитория. Възможно е да има продължение с някой дипломатически скандал или напрежение по линия на международни отношения с друга държава. Не е изключено също така да придобият публичен резонанс някои неясни клаузи и моменти по международни търговски спогодби с други държави (или във връзка с дейността на крупни предприятия, които са чужда собственост), както и свързани със заемни финансови средства, субсидии и данъчни задължения в по-големи размери.

 

Последният аспект на Луната в знака ще бъде опозиция със Сатурн и ефектът на тази конфигурация може да се усети по-силно, тъй като планетите са разположени в ъглови знаци. До края на лунния месец (до следващото новолуние) има слаба вероятност за вземане на конструктивни решения на държавно ниво, които да са в полза и в интерес на народа. Освен това, както стана ясно, отиваме към предсрочни парламентарни избори наесен. А предстоящият лунен месец задава по-напрегнат фон и има астрологични предпоставки за трудна предвидимост на процесите.

 

Ефектите на новолунието в личен план зависят изцяло от спецификата на рождения хороскоп на човека. Но с оглед на позициите в картата на лунацията може са се каже, че по-силно ще я усетят представителите на неподвижните знаци – Лъв, Водолей, Телец и Скорпион, също така и хора, в чийто хороскоп осите попадат в тези знаци.

Сподели: