Относно силата на седемте подвижни звезди

”Това е за получаване на допълнителни насоки относно силата на седемте  блуждаещи звезди, тъй като силата на неподвижните звезди е реципрочна на това. В такъв случай Хелиос се приема като затоплящ и пресушаващ, при това Селена дава влага и, така да се каже, прави телата по-зрели, наред с незначително затопляне. Кронос изстудява и леко пресушава. Арес основно пресушава и изгаря. Зевс има продуктивна сила, която е умерена, затопляща и овлажняваща при това. Звездата на Афродита в умерена степен произвежда същите неща. Звездата на Хермес понякога пресушава, друг път овлажнява. Сред тези планети Зевс, Афродита и Селена са добротворци, докато Кронос и Арес са злосторници, а Хелиос и Хермес са неутрални. Хелиос, Кронос, Зевс и Арес са мъжки, докато Селена и Афродита са женски, а звездата на Хермес е обща. Освен това те стават мъжки и женски в зависимост от конфигурацията с Хелиос. И казват, че Хелиос, Кронос и Зевс са дневни, докато Селена, Афродита и Арес са нощни, а звездата на Хермес е обща.”

 

*Там, където се споменава, че звездата на Хермес е обща, се има предвид, че Меркурий е планета, която може да си променя пола и характеристиките в зависимост от редица показатели. Изначално той не е нито мъжки, нито женски (а според ведическата астрология той е планета ”евнух”, тоест безполова).

**За тези, които не са запознати със старогръцките имена на планетите: Хелиос – Слънце, Селена – Луна, Хермес – Меркурий, Афродита – Венера, Арес – Марс, Зевс – Юпитер, Кронос – Сатурн

Сподели: