Пълнолуние във Водолей на 12 август 2022

На 12 август около 04:35 2022 година часа местно време беше точната опозиция на светилата – фаза пълнолуние Водолей, която бележи кулминация на месечния лунен цикъл. Това беше последното Суперлуние за годината. Точната опозиция между светилата се случи в 20ия градус по оста Лъв-Водолей. В тази публикация ще разгледаме накратко картата на лунацията.

 

Важно е да се отбележи, че пълнолуние Водолей се пада в средната точка на цикъла на затъмненията тази година – между пролетните и есенните затъмнения. И в този смисъл задава фон за повече непредсказуемост на процесите до края на годината.

 

Асцендентът на лунацията е в 26 гр. и 11 мин. Рак и попада в терма на Сатурн, за малко се е разминал с терма на Юпитер. Юпитер също има влияние върху тази лунация, която се случва в ден и час на Юпитер, освен това той се намира в кулминация в картата, в точен съвпад с Медиум Цели. В терма на Юпитер попада и Луната. Заедно с Венера, разположена в първи дом, Юпитер задава фон за по-спокоен остатък от лунния месец, без големи сътресения, за което говори и позицията на двата класически малефика, Марс и Сатурн, далеч от ъглите в картата.

 

Ако се разгледа позицията на Луната в картата, тя издига на дневен ред въпроси, свързани с икономическа стабилност, с усвояване и разходване на средства, както и с някои финансови рестрикции. Както се вижда от картата, народът няма да се чувства доволен от съществуващото положение. Но до края на текущия лунен месец няма указания за размирици и масови протести, които да имат някакъв ефект. Протестите, които се организират, имат локален и вероятно поръчков характер, като движещ фактор за тях се използва страхът на хората от още по-голям недоимък и несигурност.

 

Очертава се привидно лежерен месец (до новолунието на 27 август), докато хората все още са с ваканционни нагласи, а в политически и икономически план – месец на инерция и неконструктивни решения. За това говори и специфичната обсада на Луната от Марс и Сатурн. Последният аспект на Луната в знака ще бъде квадратура с Марс, който в момента се намира точно в градуса на лунното затъмнение от 16 май т.г. и в съвпад с неподвижната звезда Алгол. Това марсово влияние получава допълнително акцентиране и посредством додекатеморията, в която попада Асцендентът на лунацията – Телец.

 

В личен план за някои хора тази лунация може да бележи своеобразна кулминация на събития, случили се след майското лунно затъмнение. Днешната лунация поставя акцент и върху необходимостта от изчистване, преодоляване на някои негативни емоционални и психологически модели от миналото, които създават предпоставки за страхове, ригидност и неудовлетвореност в междуличностните отношения.

Сподели: