Южен кармичен възел

Представяме на вашето внимание кратък фрагмент от Компендиума на Реторий Египетски (византийски астролог, живял в периода между 6ти и началото на 7ми век сл. Хр.) относно влиянието на Южен кармичен възел:

Интересно е мнението на античния астролог за отмяна на негативното влияние на малефиците в изгряващия знак, когато са в комбинация с Южен кармичен възел, както и за ефектите на други планети в комбинация с този възел. Нека да видим какво казва авторът.

”Ако Южният лунен възел е близо до Асцендента, а Кронос и Арес се намират в същото място, без добротворци или без да получават лъчи от тях, тогава се образува изцяло благотворна фигура. Нативът ще преуспее в редица науки, ще постигне известност и влияние, може дори за стане знатна особа, да създаде династия и да придобие значително богатство. Ако обаче Хелиос и Хермес са заедно с тях (със злосторниците близо до Асцендента), тогава се образува неблагоприятна фигура за бащата на натива. Защото това предвещава вреда за делата на бащата, загуби за него, лишения, вражди, съдебни процеси и всякакви изпитания от съдбата. Пък ако Зевс и Афродита са там (близо до Асцендента) и са разположени само заедно с Южния лунен възел (без да са включени и злосторници), това носи много коварство, особено ако добротворците са заедно със Селена. В последния случай към каквото и да се стреми нативът, във всичко ще постигне посредствен резултат и няма да придобие нищо ценно за себе си, като имущество или респект в обществото.”

*Кронос Сатурн

Хелиос Слънце

Хермес Меркурий

Селена Луна

Зевс Юпитер

Сподели: